Istanbul Turkey 2013 (part 2)

HAGIA SOPHIA Salah satu attraction di Istanbul ni adalah Haghia Sophia. Kenapa?. Saya rasa pasti ramai yg tahu kan?. Hagia Sophia ini pada asal nya adalah sebuah gereja, selepas penaklukan Islam oleh Sultan Muhammad Al-Fateh ianya telah dijadikan masjid selama lebih 500 tahun!!!. Haghia Sopia telah dibina semasa ketamadunan Byzantine yg beragama kristian orthodox.Sejak dibina, […]

Istanbul Turkey 2013 (part 1)

Entri kali nih saya nak share lokasi travel saya ke Istanbul Turkey. Actually saya berangkat dari England pasal flight ke England dulu, dah puas jalan2 ke England tibalah masanya kami bertolak ke airport Luton. Dari England kami menaiki flight EasyJet, EasyJet ni kira mcm AirAsia laaaa.Low cost katekan, murah jugak laaa. Kami berempat anak beranak […]

Tips flight dengan anak kecil

Travel  dengan anak kecil ni memang menjadi cabaran dan kadang kala sampai jadi fobia coz dalam kepala ni rasa terlalu risau dengan dugaan yang bakal di tempuhi.Memang tidak dinafikan cabaran membawa anak kecil memang tetap ada cumanya kita kena bijak prepare before/during/after travel.Tapi kadang2 travel dengan anak kecil ni boleh jadi advantage, contohnya macam masa […]

Pengalaman countryside de France (part 1)

Bonjour !!! Bila cakap pasal france mesti orang terbayangkan kota Paris. Tapi kali ni saya nak kongsi pengalaman kami anak beranak ke kawasan kampung di France ni.Banyak link yang korang leh search homestay/cottage/holidayhome/villa kat europe. http://www.holidaylettings.co.uk http://www.ownersdirect.co.uk Kami memilih cottage yang tidak jauh dari Calais sebab mudah nak menyeberang ke UK. Kalau korang korang nak […]